Aantal gebruiksters Diane 35 pil enorm afgenomen

logo diane 35

Na de slechte nieuwsberichten over de  Diane 35 is het gebruik van deze pil enorm afgenomen. Veel pilgebruiksters die de pil gebruikten zijn daarmee gestopt. Dit heeft de Stichting Farmaceutische Kengetallen ( SFK ) geconstateerd.

De helft van de gebruiksters is direct overgestapt op een andere pil. Waar er voorheen ruim 46.000 gebruiksters per maand waren, is dat teruggelopen naar 23.000 per maand een daling van 50% dus.

In Frankrijk werd de pil al uit de markt gehaald na een bericht over een 21 jarige jonge vrouw die overleed aan een longembolie. De pil mag alleen nog expliciet voorgeschreven worden voor acné problemen en niet meer als anticonceptiepil wegens het dagelijkse gebruik.

Angst onder pilgebruiksters

Omdat er al een aantal doden zijn geweest waarschijnlijk door het gebruik van de Diane 35 pil denken vrouwen nu toch wel beter na. Voorheen zijn de symptomen niet tijdig herkend. Daarom des te meer is het belangrijk dat de huisarts samen met de patiënt naar andere oplossingen zoekt in geval met een problematische acnéhuid. De Diane 35 pil is in Nederland nog niet van de planken gehaald maar er zijn geen nieuwe recepten meer uitgeschreven. Als men ervoor kiest deze pil als anticonceptiepil te gebruiken zijn er andere soorten anticonceptie op de markt.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten