Aanvullende zorgverzekeringen worden versoberd

logo ouderenzorg

De zorgverzekeraars gaan snijden in de aanvullende pakketten. Vanaf volgend jaar krijg je de behandelingen van de fysiotherapeut niet meer onbeperkt vergoedt. Het gevolg hiervan is dat ouderen en chronische patienten meer moeten gaan betalen.

Aanvullende verzekering: Meer kosten, minder zorg

De basisverzekering daalt volgend jaar in premie, eerder was aangekondigd dat de aanvullende pakketten licht zouden stijgen. Dit betekent dat de klant meer betaald maar minder zorg terug krijgt. De zorgverzekeraars gaan ook de behandelingen voor de tandarts versoberen, deze worden weer vergoed in een aanvullende verzekering. Stad Holland, Interpolis en De Friesland laten de uitgebreide pakketten vallen, toch bieden deze drie verzekeraars wel een goedkopere basisverzekering aan. In combinatie met een uitgebreide aanvullende verzekering zou dat voor de klant ideaal zijn. Maar nu dit niet aan de orde is, is het verstandig om hierop te letten wanneer men zijn zorgverzekering gaat vergelijken.

Aanvullende verzekering niet meer prioriteit voor jongeren

De jonge generatie verzekerd zich steeds minder voor aanvullende pakketten, zij kiezen liever voor een hoger eigen risico, voor de zorgverzekeraar levert dit dan ook niets op. In 2006 had 93% nog een aanvullende verzekering dit is gedaald met 7% in 2013. Achmea en VGZ bieden jongeren de mogelijkheid om minder te betalen voor een aanvullende verzekering, dit om het toch aantrekkelijker te maken, ouderen draaien daardoor op voor de jonge generatie. De premieverschillen tussen jong en oud in de aanvullende verzekering bedragen enkele tientjes per maand oplopend tot circa €500 per jaar.

De aanvullende pakketten zijn vroeger in het leven geroepen om de kosten te drukken ten opzichte van het basispakket. Maar tegenwoordig loont dat niet meer om je aanvullend te verzekeren, dus worden de verschillen alsmaar groter.

GD Star Rating
a WordPress rating system
Aanvullende zorgverzekeringen worden versoberd, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Laatste berichten

Laatste berichten