Logopedist en Fysiotherapeut zien vergoeding dalen

logo zorg

De grote zorgverzekeraars bevriezen de tarieven voor logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten voor 2014, Achmea en VGZ bijvoorbeeld hebben hun tarieven tot wel 23% lager liggen dan de kleine verzekeraar.

Het onderzoek is gedaan door de Volkskrant. De verschillen in de geboden vergoedingen zijn erg groot, de consument profiteert van dit scherpe inkoopbeleid doordat de lage tarieven voor lage zorgpremie zou moeten zorgen. Voorbeeld: Achmea vergoed een logopedist een tarief van gemiddeld €29,80 maar een kleinere zorgverzekeraar vergoed €38,03 per behandelsessie. Hier zit een wezenlijk verschil in.

Het bruto jaarsalaris scheelt €13.000 op jaarbasis, dit is volgens Chris Oomen van DSW te weinig om van rond te kunnen komen voor een Logopedist. Wanneer dit aanhoud zullen de kleinere zorgverzekeraars gedwongen worden om een lager tarief zoals Achmea of een VGZ dat nu al hanteert moeten betalen.

Als de tarieven zo dalen, hebben logopedisten te weinig geld over om van te leven. Maar als de zorgverleners zulke lage biedingen accepteren, word het voor ons ook onhoudbaar om die hogere tarieven te blijven betalen.

Chris Oomen DSW

GD Star Rating
a WordPress rating system
Logopedist en Fysiotherapeut zien vergoeding dalen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Laatste berichten

Laatste berichten