Nederlanders wijken massaal uit voor zorg naar buurland

 

logo artsHet aantal Nederlanders dat zijn heil zoekt in het buitenland voor medische zorg is gestegen. Er is een stijging geconstateerd van 14%. Dit is gebleken uit het jaarverslag van het Observatorium voor patiëntenmobiliteit de stijging is gemeten over een tijdsbestek van 3 jaar.

Belgisch Medisch Circuit populair

De groep Nederlanders die uitwijkt naar Belgie voor medische ingrepen is groot te noemen, het feit dat hieraan ten grondslag ligt zijn de kortere wachtlijsten. Veel ingrepen zoals een nieuwe knie of heup worden in België  gedaan. In Nederland zijn daar wachtlijsten voor. Met het uitwijken naar  België worden de wachtlijsten slim omzeild. Andere ingrepen die populair zijn: Hartingrepen, keizersnedes, of het verwijderen van de baarmoeder.

Niet alleen Nederlanders wijken uit

In totaal zijn er in die drie jaar 46.389 patiënten uitgeweken, en daaronder vallen ook: Duitsers, Fransen, Luxemburgers, en Britten.

De meest bezochte ziekenhuizen zijn in Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge en Hasselt. Mannen in de leeftijdscategorie van 60 tot 64 jaar ondergaan het vaakst een ingreep in  België. Gevolgd door de vrouwen in de leeftijdscategorie van 35 tot 44 jaar.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten