Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

images (8)

Met alle nieuwsberichten en vergelijkingssites in de zorg is het een wirwar aan informatie. De ene zorgverzekeraar is goedkoper dan de andere. Daarom is het belangrijk dat u goed onderzoek doet wie nu de goedkoopste premie aanbied.

Neem niet alles aan en blijf alert

De basisverzekering is in de regel bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde dus laat u niets anders wijs maken. De boodschap is duidelijk: Overstappen bespaart u geld maar let wel goed op de aanvullende verzekeringen, u kunt besparen op de basisverzekering dat is een feit en ook kunt u besparen op de aanvullende pakketten. Lees dan wel goed de kleinere lettertjes, zo zijn er bepaalde vergoedingen komen te vervallen. Momenteel bied Zekur de laagste premie aan zij zijn onderdeel van Univé, een basisverzekering kost bij hun €80,25 per maand met een eigen risico van €360 wanneer je bij Zekur een extra woonverzekering afsluit krijgt u ook nog eens extra korting op uw maandpremie.

Maak zelf de beslissing wie nu de goedkoopste is

Bewuzt van VGZ behoort ook tot één van de goedkoopste zorgverzekeringen zij zijn weer onderdeel van VGZ, VGZ zelf bied hetzelfde maandbedrag aan als Bewuzt. Maar er zijn meerdere zorgverzekeraars die scherpe premie’s aanbieden. Jammerlijk genoeg profiteren bestaande klanten van een zorgverzekeraar niet van de aanbiedingen die geboden word aan nieuwkomers. Uw zorgverzekeraar zal u een nieuwe polis toesturen met de nieuwe voorwaarden en de premie voor 2014, vergelijk dan ook uw nieuwe polis met andere aanbieders. De kans is groot dat u bij een ander toch goedkoper uit kunt zijn.

Er zijn verschillen in de dekking van de aanvullende verzekeringen dus wanneer een premie van welke zorgverzekeraar dan ook u aantrekkelijk lijkt kan het zijn dat zij bepaalde vergoedingen gedeeltelijk of niet dekken. Daar ligt veelal de reden van de korting houd daar dus rekening mee.

Eigen risico verhogen scheelt geld?

U kunt hogere kortingen krijgen wanneer u besluit om uw eigen risico te verhogen, maar niet iedereen kan dit financieel dragen dus let ook daar op. Uw premie word dan wel verlaagd naar bijvoorbeeld €65 per maand. Maar de uiteindelijke kosten zijn dan wel voor een groter gedeelte voor uzelf. Let bijvoorbeeld ook op uw huidige zorgverzekering de kans is groot dat u betaalt voor zorg dat u eigenlijk niet nodig heeft. U kunt ook uw huidige pakket aanpassen zo zijn er velen die uitgebreid voor de tandarts verzekerd zijn. Maar stel u heeft een gezond gebit dan kunt u gerust kiezen voor de standaard aanvullende tandartsverzekering die een dekking geeft tot €250 per jaar. Een half jaarlijkse controle kan dan prima uit. Of een aanvullende verzekering die de anticonceptie pil 100% vergoed, de pil kost een vrouw €50 tot €100 per jaar maar u betaald uiteindelijk voor deze aanvullende verzekering €200 per jaar. Dit zijn punten die u mee kunt nemen in het vergelijken van uw zorgverzekering.

 

GD Star Rating
a WordPress rating system
Overstappen naar een andere zorgverzekeraar, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Laatste berichten

Laatste berichten