Wat veranderd in 2014 in de zorg?

logo zorgverzekeraars

Er komen weer een aantal veranderingen in de zorg voor komend jaar. De basisverzekering blijft nagenoeg hetzelfde. De veranderingen zijn te vinden in de naturaverzekeringen. Een zorgverzekeraar hoeft in 2014 niet persé de kosten te vergoeden aan zorgverleners waar geen contract mee af is gesloten.

Naturapolissen veranderen in 2014

Dus wanneer u een zogenaamde naturapolis heeft dient u er rekening mee te houden dat uw zorgverzekeraar u geen vergoeding hoeft te betalen wanneer u kiest voor een niet gecontracteerde zorgverlener. De zorgverzekeraar is alleen verplicht een vergoeding te betalen wanneer u een vrije zorgpolis heeft ( restitutiepolis ). Bekijk vantevoren hoeveel uw eigen zorgverzekeraar aan vergoeding uitkeert wanneer u besluit naar een niet gecontracteerde zorgverlener te gaan.

Eigen risico vrijwillig verhogen scheelt geld

U betaald in 2014 in plaats van €350 nu €360 eigen risico, u kunt uw eigen risico verhogen wanneer u verwacht weinig tot geen zorgkosten nodig te hebben. Dit betekent dat de eerste €360 voor uw eigen rekening komt. Uiteraard geld dit niet voor de zorg van verloskundige en kraamzorg of de huisarts dit valt onder uw basisverzekering. U kunt uw basisverzekering verlagen door uw eigen risico te verhogen.

U heeft de mogelijkheid om over te stappen tot 31 december 2013, er zijn nogal wat verschillen in de premie’s voor de basisverzekering dus het loont zeker de moeite en de euro’s om een gedegen zorg vergelijking te maken. De aanvullende verzekeringen zijn in tegenstelling tot de basisverzekering gestegen, bekijk daarom goed de voorwaarden in de aanvullende polissen niet iedere aanvullende verzekering dekt hetzelfde namelijk.

Ook is het verstandig om vantevoren te bekijken wanneer u voor een naturapolis kiest welke zorgverleners een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Dit is om te voorkomen dat u niet zelf voor een groot gedeelte voor de rekening opdraait en het risico uitsluit om niet te hoeven uitwijken naar een verder afgelegen ziekenhuis of instelling.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten