Verscherpte regels voor plastische chirurgie

logo rimpelvuller

Minister Edith Schippers heeft aangekondigd dat er verscherpte regels komen in de plastische chirurgie, met name bedoeld voor artsen en zorgverleners die permanente rimpelvullers plaatsen, en voor laserbehandelingen.

Men moet beter beschermd worden tegen beunhazen in de snelgroeiende mooimaakindustrie

Minister Edith Schippers

Regels ook verscherpen voor cosmetische tv programma’s

De regels hierom trent moeten beter geregeld worden, zij stelt dat er bepaalde cosmetische ingrepen zijn die lijken op de gezondheidszorg ingrepen. Maar het verschil tussen beide is dat het gezondheidsdoel niet de hoofdzaak is.

De kwaliteit van de cosmetische ingrepen moet verhoogd worden, net als de kwaliteit van de zorgverlener die ze uitvoert. Een voorbeeld hiervan kan zijn om een waarschuwing te geven in televisieprogramma’s die aandacht besteden aan de cosmetische industrie. De leeftijdsgrens word ingesteld vanaf 18 jaar voor operatie’s die niet medisch noodzakelijk geacht worden. Dit geld weer niet voor het rechtzetten van flaporen, hier zitten geen voorwaarden aan wat betreft leeftijd.

Een eerlijker perspectief aan de consument voorschotelen

Verder wil Minister Schippers de regels aanscherpen voor tv programma’s die over cosmetische ingrepen gaan, ze wil naast de succesverhalen die het programma uitzend, ook dat de risico’s besproken worden om mensen een duidelijk en objectief beeld te kunnen geven.

 

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten