Wel of geen daling in Zorgpremie 2014?

logo medicijnen

Minister Schippers verwacht van de zorgverzekeraars dat de premie in 2014 verlaagd word dankzij de winsten die de zorgverzekeraars hebben gemaakt. Het afgelopen jaar is er voor 1,4 mrd euro winst gemaakt zo schrijft nu.nl

Minister Schippers stelt dat er twee keer zoveel winst is gemaakt dan de voorgaande jaren zij vind de verlaging van de zorgpremie maatschappelijk noodzakelijk. Maar dit blijkt onzeker het word moeilijk om de premie te gaan verlagen. Prinsjesdag word afgewacht en de ziekenhuiskosten over 2012 worden nog berekend.

Premature uitspraak van Minister Schippers?

Chris Oomen van DSW vind het prematuur van Minister Schippers dat zij deze verwachting heeft. De zorgkosten en de beslissingen die op prinsjesdag openbaar worden gemaakt zullen ook doorwerken in de verwachte zorgpremie. De winsten die over 2012 gemaakt zijn in principe al doorberekend in de premie voor 2013. DSW verwacht niet dat de premie gaat dalen omdat er dit jaar waarschijnlijk geen winst gemaakt word omdat de premie al verlaagd is over 2013 blijft er weinig winst over.

Zorgverzekeringswet 2015 veranderd

De kosten die nu onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten vallen zullen vanaf 2015 in de zorgverzekeringswet komen. Dan zullen de premie’s omhoog gaan. Dus de premature uitspraak van Minister Schippers betekent niet per definitie dat de zorgpremie over 2014 ook daadwerkelijk verlaagd zullen worden.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten