Zorgverzekeraar mag vanaf 2014 zelf zorgverlener kiezen

logo zorg

Het word de consument vanaf volgend jaar nog moeilijker gemaakt wanneer zij een naturapolis hebben. De zorgverzekeraar is niet meer verplicht om iedere zorgverlener of instelling te vergoeden.

Nieuwe afspraken volgens het zorgakkoord

Het zorgakkoord voor het volgende jaar omvat deze nieuwe beslissing. Bezitters van een naturapolis lopen dan meer de kans een grotere bijdrage te moeten betalen voor een gekozen hulpverlener wanneer deze niet gecontracteerd is door de zorgverzekeraar.

Klant word wel ruim de tijd geboden om over te stappen

Daarom word er voor 19 november openbaar gemaakt door de zorgverzekeraar welke zorgverlener wel vergoed word, wanneer de desbetreffende zorgverlener niet op de gecontracteerde lijst voorkomt heeft de consument nog ruim de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Deze maatregel zorgt er tevens ook voor dat de consument een betere afweging maakt tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Met een naturapolis heeft de consument veelal niet de keuze voor een bepaalde zorgverlener, met deze polis zoekt de zorgverzekeraar uit de kwalititatieve maar ook goedkoopste zorgverlener. Met een restitutiepolis heeft de consument wel die keuze.

De verschillen in aanbod van de polissen zal nu toenemen omdat de zorgverzekeraar niet meer gebonden is aan een bepaalde zorgverlener. De naturapolis zal dalen qua premie en de restitutiepolis zal duurder worden.

GD Star Rating
a WordPress rating system

Laatste berichten

Laatste berichten